Retreater i ignatiansk anda

Stockholms stift arrangerar fyra dagars retreat i augusti på den katolska stiftsgården Marielund. I retreaten ingår personlig vägledning.
Anmälan till respektive retreat längst ner på sidan.

Målgrupp

Den som är intresserad av en retreat i ignatiansk anda med tystnad, mycket tid för egen bön och reflektion samt dagligt möte med en följeslagare och mässa. Fyra dagar i tystnad förutsätter att den som deltar är i psykisk balans och tror sig orka med tystnaden.

Mål och syfte

Syftet är att lyssna till Guds tilltal genom regelbunden bön, reflektion, mässa och samtal med en följeslagare. Retreatens ramar ger gott om utrymme för tvivel, frågor, längtan och närhet till Gud, och kan både utmana och fördjupa, ge vila, riktning, mening och inre kraft.   

Innehåll

De ignatianska andliga övningarna relaterar till liv och bibeltext. Varje dag möter du en personlig andlig vägledare som ger dig bönematerial och bibeltexter att meditera över och som du delar dina reflektioner över bönen med. Du lägger själv upp ett schema över dagarna så att du får tid för vila och återhämtning, bön och reflektion. Du kan be sittande i stillhet, under promenader och i kreativt skapande.
 
Vid retreat på Marielund firas mässa varje dag och erbjuds gemensam bön i tystnad.  
 

Plats 

 

Kostnad fyra dagars retreat i augusti

5 275 kronor. Vegetarisk kost.

Medverkande:

Marie Siljefors, diakon, Elias Eriksson, präst, Lotta Crispin Back, präst, Anna Smille, präst, och Anna Christensen, andlig vägledare, volontär.

Kontakt

Lena Burman Holmgren, 08-508 940 61, 

Tillfällen

   

Titel: Fyra dagars retreat 2024
Startdatum:
Slutdatum:
2024-08-22 09:30
2024-08-25 13:30
Område: Stockholms stift
Plats: Katolska stiftsgården Marielund på Ekerö.
Lediga platser: 13
Sista anmälningsdag: 2024-06-05