Att vara andlig vägledare på korta ignatianska retreater

Vi utforskar heldagsretreat och retreat i vardagen (bönevecka med samtal) i församlingen - glädjeämnen, utmaningar och möjligheter för dig som andlig vägledare. Anmälan längst ner på sidan.

Den som är utbildad i att ge ignatiansk andlig vägledning och/eller har erfarenhet av att vara andlig vägledare på heldagsretreat eller retreat i vardagen (bönevecka med samtal) .

Fortbildning för att ge ignatiansk andlig vägledning vid korta retreater i församling.

Krav på förkunskaper

Utbildning i i ignatiansk andlig vägledning och/eller erfarenhet av att vara vägledare på heldagsretreat/retreat i vardagen (bönevecka med samtal).

Föreläsning på engelska, samtal i grupper på svenska.
Short Retreats for the Spiritual Director: Exploring the giving of one-day retreats and “weeks of guided prayer” that may include as well one-to-one spiritual direction. What is significant, and different, from being a spiritual director on longer retreats in-house? What are the advantages, possibilities and disadvantages of this aspect of our ministry?

Medverkande

Andrew Walker, kyrkoherde i Church of England, London. Andrew har lång erfarenhet som andlig vägledare, är psychosyntesterapeut, handledare och undervisar i spiritualitet. Medgrundare och tidigare direktor för London Centre for Spirituality, den Londonbaserade Ignatian Spirituality Course och St Marylebone Healing and Counselling Centre. Andrew är volontär vid Great Dixter Garden.

Hålls digitalt via Zoom. Länk skickas senare.
Kursen sker i samverkan mellan Stockholms stiftskansli och Västermalms församling.

Eva Sjödén, 08-508 940 43,
eva.sjoden@svenskakyrkan.se