Stockholms stifts orgelspelarkurser

Stockholms stift arrangerar varje vår inspirationsdagar och sommarkurs för blivande kantorer i samarbete med Ersta Sköndal Bräcke högskola.
Anmälan till respektive tillfälle längst ner på sidan.

Blivande kyrkomusiker m. fl.

Inspirationsdagar 2022

Välkommen med din anmälan om du är intresserad av att prova på eller fördjupa dig i ditt orgelspel eller i något annat ämne som en kyrkomusiker behöver kunna. Undervisningen sker med enskilda lektioner och passar både den som kommit långt på sitt instrument och eller är nybörjare i något ämne. Inspirationsdagarna 2022 hålls 12 mars, 9 april och 7 maj klockan 9-16.
Länkar till anmälan längst ner på sidan.

Sommarkursen 13 juni - 30 juni 2022

Tidsåtgången motsvarar heltid. Kursen förutsätter omfattande individuella övningsinsatser av deltagaren. Kursdagar är måndag-torsdag. Fredagar lediga, men uppspel för orgelspelarbevis sker fredag 30 juli.
Syftet med sommarkursen är att grundlägga, fördjupa och bredda kunskaperna hos blivande kyrkomusiker. Undervisningen bedrivs i hög grad individuellt och passar både den som kommit långt i sina studier och den som är nybörjare i något ämne.
Kursen avser att vara förberedande för kantorsutbildning. Efter att ha gått två sommarkurser kan den studerande avlägga prov för orgelspelarbevis i anslutning till kursen.
Den som redan gått kursen två år får endast delta i mån av plats. Ett ja är därför preliminärt tills stiftsmusikern bekräftat platsen i ett personligt mail.

Ämnen på sommarkursen

Solistiskt orgelspel - Liturgiskt orgelspel - Solistiskt pianospel - Brukspiano med teori och gehörsträning - Sång - Kördirigering med körsång - Gudstjänstmetodik.

Plats inspirationsdagar och sommarkurs

Campus Sköndal, Farsta i kyrkomusikerutbildningens lokaler med övningsinstrument med mera.

Jörgen Lindström (orgel), Oskar Ekberg m fl.

Anna Pihl Lindén, tel 08-508 940 48, anna.pihl.linden@svenskakyrkan.se

Att delta under inspirationsdagarna kostar 300 kr/dag.
Att vara med på sommarkursen kostar 2 500 kr studerande 2 000 kr.
Kost och logi ingår ej.
Avbokningsavgift, sommarkursen 500 kr efter 1 juni om inte läkarintyg eller motsvarande kan uppvisas.
Vi rekommenderar deltagarna att söka bidrag till kurskostnad i sin hemförsamling. Kontakta kyrkomusikern eller kyrkoherden.