Ledarutbildning för dig som är ledare men inte formell chef

En ledarskapssyn för Strängnäs stift har beslutats i fullmäktige och bejakats i domkapitlet våren 2021. Den grundar sig på ”Transformerande ledarskap” som idag är den mest vedertagna, evidensbaserade och beforskade ledarskapsteorin. Det  ett ledarskap som kännetecknas av ömsesidig påverkan med en öppen dialog, relationsbyggande och närvaro med fokus på långsiktighet och närvaro.

Med denna teori som bakgrund har Försvarshögskolan tagit fram en egen modell med vetenskaplig grund som kallas UL, Utvecklande ledarskap, för att matcha svenska förhållanden. Den ledarskapsmodell som används i UL kan beskrivas som den ledarskapssyn som Strängnäs stift vill främja.

Denna utbildning syftar till att öka förståelsen och skapa en helhetssyn på ledarrollen, Vi använder oss av samma teoretiska ledarskapsmodell som på UL-kursen.

Utbildningen omfattar sammanlagt två dagar på internat och leds av två erfarna kursledare med mångårig erfarenhet av ledarskapsutbildning.

 

Målgrupp

Ledare i Strängnäs stift

Kontakt

Om du har frågor om kursinnehållet kontakta Kajsa Flygt Jonsson tfn.0152-23430
Vid övriga frågor kontakta kursadministratör Josefin Bredberg 

Arrangör

Strängnäs stift

Kostnad

6000 kr-  inkl. kost och logi i enkelrum. Priset är subventionerat då styrning-ledning är ett av Strängnäs stifts fokusområden. 
 

Våra anmälningsvillkor

Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 20% av avgiften.Vid anmälan efter sista anmälningsdag fram till 7 dagar innan kursstart faktureras 20 % extra av kursavgiften. Vid anmälan inom 7 dagar innan kursstart faktureras 50 % extra av kursavgiften. Vänligen läs våra fullständiga av- och ombokningsregler här.​