Stockholms stifts kulturarvsdag 2021

Dagen behandlar kyrkliga inventarier och inredning utifrån olika aspekter såsom dokumentation, vård och tillgänglighet.

Tjänstemän och förtroendevalda i församlingar och pastorat men även de som jobbar inom kulturmiljöbranschen och konsulter som kommer i kontakt med kyrkliga föremål i Stockholms stift.

Sprida kunskap och goda exempel i Svenska kyrkan, kulturmiljöbranschen och till allmänheten.

1. Smuts eller meningsbärare – Nya perspektiv på konservering av sakrala rum och föremål.
Anna Henningsson, doktorand i konst vid Berlins tekniska universitet.

2. Förebygga är bättre än att bota. Spar pengar och kulturvärden genom att vårda, förvara och dokumentera inventarierna på rätt sätt.
Lisa Nilsen, konservator Lisa Nilsen Kulturvård.

3. Arbetet med Uppsala domkyrkas textilier.
Anna Ehn Lundgren, konservator Uppsala domkyrkas textilateljé.

4. Uppdraget att på olika sätt tillgängliggöra det kyrkliga kulturarvet. Om förutsättningar, begränsningar och krav men framförallt - om möjligheter.
John Rothlind, kulturarvssamordnare Västerås pastorat.

5. Avslutande panelsamtal och frågor från chatten.

Innehållet i programmet är preliminärt och kommer kunna ändras. Mer information kommer.

Rickard Isaksson, 08-508 940 27
rickard.isaksson@svenskakyrkan.se

Titel: Kulturarvsdagen 2021
2021-10-20 10:00
2021-10-20 15:15
Område: Stockholms stift
Plats: Digitalt Live event via Teams
Sista anmälningsdag: 2021-10-15
Status: Anmälningstiden har gått ut.