Pilgrimsvandring

Den längsta resan är resan inåt (D. Hammarskjöld). Luleå stift anordnar varje år en pilgrimsvandring efter Dag Hammarskjöldsleden mellan Abisko och Nikkaluokta.I år går vandringen av stapeln 26 augusti-1 september, med samling på Abisko turiststation 25/8.

På vår vandring får vi tillfälle att gå i takt med våra tankar och med livet självt. Under en vecka blir vi medvandrare som vandrar, delar logi i STF:s stugor, hjälps åt att bära delar av vår gemensamma mat och tillaga den, men framför allt ges vi även möjlighet till reflektion både enskilt och i gruppen. Vi får möta såväl bibelordet som Dag Hammarskjölds tankar i dagliga andakter och mässa ute på fjället.

Scrolla ner för anmälan

Målgrupp

Vandringen är ca 11 mil och du bör kunna bära 10 kg packning inklusive del av gemensam mat. Rekommenderad ålder är 18-70 år.

Kontakt

Emelie Holmgren, pilgrimspräst, emelie.holmgren@svenskakyrkan.se, tel 073-9548745

Övrig information

I anmälan vill vi ha en kort presentation av din vandringsvana

Arrangör

Luleå stift

Kostnad

Deltagaravgiften är 6 500 kr plus obligatoriskt medlemskap i STF. På STF:s hemsida kan du teckna medlemskap.

Avgiften inkluderar mat (inklusive tvårätters välkomstmiddag på Abisko turiststation och avslutningsmåltid i Nikkaluokta), boende, bastu (om pandemiläget tillåter), båttransport på Ladjojaure, pilgrimsbok och ledare. Resan till och från vandringens start i Abisko och målet i Nikkaluokta tillkommer och den ordnar du själv. 

Efter sista anmälningsdag 31 maj, skickas faktura på deltagaravgiften ut, det kommer finnas möjlighet att delbetala deltagaravgiften (uppges i anmälan)


Tillfällen

   

Titel: Pilgrimsvandring
Startdatum:
Slutdatum:
2022-08-26 07:00
2022-09-01 17:00
Område: Luleå stift
Plats: Abisko
Lediga platser: 0
Sista anmälningsdag: 2022-05-31
Status: Anmälningstiden har gått ut.