Nätverk för andlig vård i hälso- och sjukvården

Nätverk för fortbildning och fördjupning samt för att träffa kollegor och utbyta erfarenheter, idéer och kunskap.

Medarbetare inom andlig vård i hälso- och sjukvården, minst 20 procent.

Anmälan till respektive tillfälle längst ner på sidan.

Frukostmöte 19 maj kl 8.30-10.
Andakt och samtal om aktuella ämnen som rör andlig vård i hälso- och sjukvården.

Frukostmöte 9 september kl 8.30-9.30

Fortbildning: Anknytning i själavård - 7 oktober kl 09-11
Vid kriser blir människor särskilt beroende av andras hjälp och stöd. Anknytningssystemet väcks. Utifrån sin bok Anknytning i psykoterapi (Natur & Kultur, 2020) berättar psykologen och psykoterapeuten Camilla von Below om anknytningens betydelse i själavårdande samtal. För den med ett otryggt anknytningsmönster kan det vara svårt både att be om och ta emot hjälp. Det kan bli svårt att förstå personen eller det kan verka som att den hjälpsökande aldrig är nöjd. Som själavårdare eller psykoterapeut kan också ens eget anknytningsmönster ha betydelse i mötet med lidande människor.
Camilla von Below arbetar vid S:t Lukas i Uppsala och är kursledare på S:t Lukas handledarutbildning för själavårdare, samt vid Stockholms universitet.

Nätverksträff: Avancerad sjukvård i hemmet - 14 oktober kl 13-15
För medarbetare i församlingar mer ASIH-team om hur vi samverkar med ASIH -vårdgivare och stöttar patienter, närstående och personal.
Mederkande: Pia Palmin, Malin Persson och Helena Nikula.

Frukostmöte 2 december kl 8.30-9.30
Andakt och samtal om aktuella ämnen sm rör andlig vård i hälso- och sjukvården.

Helena Nikula Tel 073-069 99 68
helena.nikula@svenskakyrkan.se